Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Truskawki w czekoladzie z bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Deser z truskawek i czekolady idealny na podwieczorek. Świeże truskawki posiadają wyśmienity smak. Polecamy:)

Truskawki w czekoladzie z bitą śmietaną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Truskawki w czekoladzie z bitą śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Truskawki w czekoladzie z bitą śmietaną
Truskawki myjemy i obieramy w zielonych końcówek. Każdą truskawkę kroimy na ćwiartki lub połówki. Układamy w naczyniu najpierw część przygotowanych truskawek. Nakładamy następnie ubitą śmietanę (wlewamy do naczynia i miksujemy tak długo aż się ubije, pod koniec ubijania dosypujemy szklankę cukru). Kładziemy znów truskawki, które polewamy czekoladą (czekoladę wkładamy do rondelka i roztapiamy).Życzymy smacznego :)
Truskawki w czekoladzie z bitą śmietaną
Truskawki myjemy, obieramy z zielonych końcówek
Truskawki w czekoladzie z bitą śmietaną
Bitą śmietaną ubijamy z 30% śmietany i cukru
Truskawki w czekoladzie z bitą śmietaną
Czekoladę mleczną roztapiamy w rondelku i polewamy owoce