kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Truskawki w torcie mlecznym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Truskawki umyć, obrać, rozłożyć do kompotierek. Twarożek rozetrzeć z dodatkiem śmietanki lub kefiru, dodać do smaku trochę cukru i cukier

Truskawki w torcie mlecznym

Składniki:

Truskawki w torcie mlecznym

 

  • truskawki 50 dag
  • twarożek homogenizowane 2 łyżki
  • śmietanka lub kefiru 1 szkl
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Truskawki w torcie mlecznym
Truskawki umyć, obrać, rozłożyć do kompotierek. Twarożek rozetrzeć z dodatkiem śmietanki lub kefiru, dodać do smaku trochę cukru i cukier waniliowy. Sosem zalać truskawki i podać jako deser na podwieczorek lub kolację.