Sposób przygotowania:
Rabarbarowe crumble z truskawkamiETAP 1:
![Rabarbarowe crumble z truskawkami Rabarbarowe crumble z truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/rabarbarowe-crumble-z-truskawkami-415548.jpg)
Kruszonka:
Mąkę wsypuję do miski, mieszam z cukrem i zmielonymi orzechami włoskimi, dodaję pokrojone masło z lodówki, i rozcieram w palcach aż się składniki połączą.
ETAP 2:
![Rabarbarowe crumble z truskawkami Rabarbarowe crumble z truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/rabarbarowe-crumble-z-truskawkami-415549.jpg)
Rabarbar płuczę, kroję w plasterki, truskawki na mniejsze kawałki,
ETAP 3:
![Rabarbarowe crumble z truskawkami Rabarbarowe crumble z truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/rabarbarowe-crumble-z-truskawkami-415550.jpg)
mieszam w misce z cukrem oraz płatkami migdałowymi. Wykładam do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
ETAP 4:
![Rabarbarowe crumble z truskawkami Rabarbarowe crumble z truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/rabarbarowe-crumble-z-truskawkami-415551.jpg)
Owoce zasypuję grubo kruszonką owoce. Zapiekam w nagrzanym do 180*c piekarniku przez 30 -35 minut.
Przed podaniem posypać pudrem i podawać.