Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami i polewą z białej czekolady
1. Masło zmiksować z dodatkiem cukru na puch. Ciągle miksując wbijać jaja. Dodać sól i śmietanę, następnie przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia (ciągle miksować). Miksować do połączenia składników.
2. Blachę (średnica 22x30 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać masę, wygładzić, na wierzchu wyłożyć truskawki przekrojone na pół.
3. Zagnieść kruszonkę z podanych składników i posypać nią ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut (do suchego patyczka). Ostudzić ciasto.
4. Zimne ciasto polać przygotowaną polewą: mleko i podzieloną na kostki czekoladę wrzucić do rondelka i rozpuścić na małym ogniu ciągle mieszając. Ciasto odłożyć do stężenia polewy. Smacznego!
2. Blachę (średnica 22x30 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać masę, wygładzić, na wierzchu wyłożyć truskawki przekrojone na pół.
3. Zagnieść kruszonkę z podanych składników i posypać nią ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut (do suchego patyczka). Ostudzić ciasto.
4. Zimne ciasto polać przygotowaną polewą: mleko i podzieloną na kostki czekoladę wrzucić do rondelka i rozpuścić na małym ogniu ciągle mieszając. Ciasto odłożyć do stężenia polewy. Smacznego!
ewaeu