Sposób przygotowania:
Truskawkowa pychotka
Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy cukier i żółtka-mieszamy.wsypujemy mąkę z proszkiem-mieszamy,ciato pieczemy 30-40 min w 160-180 "C
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Cukier puder z dwoma żółtkami miksujemy z margaryną.masę mieszamy z jogurtem oraz żelatyną i szybko rozsmarowujemy na ostudzonym biszkopcie. Gdy masa zastygnie na górę zalewamy tężejącymi galaretkami.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Cukier puder z dwoma żółtkami miksujemy z margaryną.masę mieszamy z jogurtem oraz żelatyną i szybko rozsmarowujemy na ostudzonym biszkopcie. Gdy masa zastygnie na górę zalewamy tężejącymi galaretkami.