anula130189

anula130189

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Truskawkowa pychotka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Truskawkowa pychotka

Truskawkowa pychotka

Składniki:

Truskawkowa pychotka

 

  • biszkopt:
  • 6 jajek,1 szkl cukru,1 szkl mąki,łyżeczka proszku do pieczenia(płaska)
  • masa truskawkowa:
  • truskawkowego,kostka margaryny,1 szkl cukru pudru,2 galaretki truskawkowe,2 żółtka,10 łyżeczek żelatyny

Sposób przygotowania:

Truskawkowa pychotka
Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy cukier i żółtka-mieszamy.wsypujemy mąkę z proszkiem-mieszamy,ciato pieczemy 30-40 min w 160-180 "C

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Cukier puder z dwoma żółtkami miksujemy z margaryną.masę mieszamy z jogurtem oraz żelatyną i szybko rozsmarowujemy na ostudzonym biszkopcie. Gdy masa zastygnie na górę zalewamy tężejącymi galaretkami.