Sposób przygotowania:
Truskawkowe tiramisu
Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia, następnie dodajemy likier i maczamy w niej pokrojone w plastry babeczki. Truskawki rozmrażamy i blendujemy na mus. Do miski wlewamy żółtka, syrop z agawy i ucieramy na białą puszystą masę. Następnie dodajemy serek bieluch i łączymy, na koniec dodajemy mascarpone i miksujemy na wysokich obrotach do połączenia składników. Namoczone plastry babeczki wkładamy do pucharka, dodajemy 1 - 1,5 łyżki masy serowej, znów babeczka, następnie 1 łyżka musu truskawkowego, znów babeczka, 1 łyżka musu i 1 - 1,5 łyżki masy serowej. Na koniec posypujemy kakao lub karobem. Tak przygotowane pucharki wstawiamy do lodówki na minimum 2 h, a najlepiej na całą noc. Pucharki dekorujemy przed podaniem. Smacznego :)