Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Truskawkowe tosty w migdałowej skórce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Truskawkowe tosty w chrupiącej migdałowej skórce.

Truskawkowe tosty w migdałowej skórce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Truskawkowe tosty w migdałowej skórce

 

  • Składniki:
  • ( na 1 porcję )

 

  • duża bułka pszenna - 1 szt
  • dżem truskawkowy - 4 łyżki
  • płatki migdałowe - 100 g
  • jajko - 1 szt
  • cukier waniliowy - 1 łyżka
  • mleko - 50 ml
  • masło - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Truskawkowe tosty w migdałowej skórce
Bułkę kroimy na 2 kromki ( odcinając zewnętrzną warstwę ) Tworzymy tak jakby 2 kromki chleba. Jedną kromkę smarujemy dokładnie ( gęsto! ) dżemem. Posypujemy płatkami migdałów. Przykrywamy drugą kromką lekko dociskając. Jajko rozbełtujemy z mlekiem. Dodajemy cukier waniliowy i dokładnie mieszamy. Obtaczamy tosta z 2 stron. Pokrywamy warstwą migdałów. Smażymy ( na wolnym ogniu! ) na masełku. Podajemy gorące z sosem truskawkowym lub też gałką lodów waniliowych! Pycha!
Truskawkowe tosty w migdałowej skórce
Truskawkowe tosty w chrupiącej migdałowej skórce.
Truskawkowe tosty w migdałowej skórce
Truskawkowe tosty w chrupiącej migdałowej skórce.
Truskawkowe tosty w migdałowej skórce
Truskawkowe tosty w chrupiącej migdałowej skórce.
Truskawkowe tosty w migdałowej skórce
Truskawkowe tosty w chrupiącej migdałowej skórce.

Tagi:

jajko jajka tosty