Sposób przygotowania:
Tomato Macaroni Cheese
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Rozgrzej piekarnik do temp. 200 stopni. Pomidory zmiksuj z czosnkiem, bazylią, suszonymi pomidorami, anchovies i dodaj szczyptę soli i pieprzu. Miksuj około 30 sekund. Następnie dodaj ser, kremówkę, ocet i gałkę muszkatołową. Miksuj aż uzyskasz gładką masę i dopraw do smaku. to jest naprawdę pyszne!!!
Odcedź makaron, ale zostaw trochę wody od gotowania makaronu (odlej do szklanki). Nie hartuj makarony zimną wodą. Włóż makaron z powrotem do garnka i dodaj do niego sos serowy. Makaron bardzo szybko wchłonie sos, więc jeśli będzie zbyt suchy, dodaj kilka łyzek wody od gotowania makaronu.
Teraz potrzebujesz naczynie żaroodporne, głębokie na 8-10 cm.
Włóż do niego makaron i rozkrusz na wierzch mozzarellę. Wymieszaj ostatnią garść sera z tymiankiem i bułką tartą i posyp mieszanką powierzchnię. Całość porządnie spryskaj oliwą - to da Ci cudownie chrupiący wierzch!
Włóż do piekarnika na ok. 15 minut, aż do uzyskania złotego koloru. Najlepiej podawać z dobra surówką.
Odcedź makaron, ale zostaw trochę wody od gotowania makaronu (odlej do szklanki). Nie hartuj makarony zimną wodą. Włóż makaron z powrotem do garnka i dodaj do niego sos serowy. Makaron bardzo szybko wchłonie sos, więc jeśli będzie zbyt suchy, dodaj kilka łyzek wody od gotowania makaronu.
Teraz potrzebujesz naczynie żaroodporne, głębokie na 8-10 cm.
Włóż do niego makaron i rozkrusz na wierzch mozzarellę. Wymieszaj ostatnią garść sera z tymiankiem i bułką tartą i posyp mieszanką powierzchnię. Całość porządnie spryskaj oliwą - to da Ci cudownie chrupiący wierzch!
Włóż do piekarnika na ok. 15 minut, aż do uzyskania złotego koloru. Najlepiej podawać z dobra surówką.