Sposób przygotowania:
Naleśniki z truskawkami i delikatnym serkiem
1. Składniki ciasta miksujemy na gładkie, bez grudek o odpowiedniej konsystencji ciasto. Następnie na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki, usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i dokładnie studzimy.
2. Truskawki płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie usuwamy szypułki, a truskawki kroimy w małą kosteczkę.
3. Serek ucieramy z cukrem pudrem do smaku, dodajemy truskawki i dokładnie mieszamy, lekko je rozcierając.
4. Naleśniki smarujemy serkiem z truskawkami i składamy w kopertę.
5. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach i dekorujemy nią naleśniki. Podajemy.
Rady: Z przepisu wyszło mi 8 naleśników. Patelnia do smażenia o średnicy około 18- 20 cm. Jeżeli truskawki są bardzo słodkie to nie musimy serka słodzić.
2. Truskawki płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie usuwamy szypułki, a truskawki kroimy w małą kosteczkę.
3. Serek ucieramy z cukrem pudrem do smaku, dodajemy truskawki i dokładnie mieszamy, lekko je rozcierając.
4. Naleśniki smarujemy serkiem z truskawkami i składamy w kopertę.
5. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach i dekorujemy nią naleśniki. Podajemy.
Rady: Z przepisu wyszło mi 8 naleśników. Patelnia do smażenia o średnicy około 18- 20 cm. Jeżeli truskawki są bardzo słodkie to nie musimy serka słodzić.
SylaUla
Babeczka35
Nie ukrywam, że pyszne były:)