mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Truskawkowiec na biszkopcie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Proste tanie ciasto z truskawkami .

Truskawkowiec na biszkopcie.

Składniki:

Truskawkowiec na biszkopcie.

 

  • Biszkopt :
  • 5 jajek
  • 5 łyżek mąki
  • 5 łyżek cukru
  • 2 łyżeczki proszku do piecznia

 

  • Masa truskawkowa
  • 30 dag truskawek
  • galaretka truskawkowa
  • 250 ml wody

 

  • Pianka galaretkowa
  • galaretka truskawkowa
  • 400 ml wody

Sposób przygotowania:

Truskawkowiec na biszkopcie.
Biszkopt : Białka ubijamy na sztywno , dodajemy cukier i ubijamy dalej na sztywno , dodajemy stopniowo po jednym żółtku i delikatnie ubijamy , wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy aby powstała puszysta piana . Wkładamy do piekarnika na 180 C i pieczemy na złoty kolor około 15-20 minut . Studzimy . Masę truskawkowa robimy tak : Truskawki rozdrabniamy mikserem . Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody , gdy zacznie tężeć wlewamy do truskawek i wykładamy na biszkopt.Następnie robimy piankę galaretkową : Galaretkę rozpuszczamy w wodzie przelewamy do miski i ubijamy mikserem na piankę wylewamy na masę truskawkową . Wkładamy do lodówki .