Sposób przygotowania:
Ciasto rabarbarowe z truskawkamiI
1. Mąkę, proszek, cukier wsypuję do miski, dodaję masło, żółtka (białka zostawiam) i wyrabiam ciasto.
2. Następnie 1//3 części ciasta przekładam do woreczka foliowego i chowam do zamrażalnika a pozostałym ciastem wykładam dno tortownicy.
3. Ciasto piekę 15 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C. Po upieczeniu ciasto studzę.
II
4. Białka ubijam na sztywno z cukrem, następnie dodaję budyń w proszku oraz olej.
5. Masę wykładam na ciasto, na masie układam pokrojony rabarbar oraz truskawki.
III
6. Wierzch ciasta posypuję kruszonką z tartego na tarce o dużych oczkach, pozostałego ciasta (wcześniej schowanego do zamrażalnika).
7. Ciasto piekę rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180°C. Po upieczeniu ciasto studzę.
IV
8. Gotowe.
9. Smacznego.