Sposób przygotowania:
Ciasto rabarbarowe z truskawkamiI
![Ciasto rabarbarowe z truskawkami Ciasto rabarbarowe z truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-rabarbarowe-z-truskawkami-591013.jpg)
1. Mąkę, proszek, cukier wsypuję do miski, dodaję masło, żółtka (białka zostawiam) i wyrabiam ciasto.
2. Następnie 1//3 części ciasta przekładam do woreczka foliowego i chowam do zamrażalnika a pozostałym ciastem wykładam dno tortownicy.
3. Ciasto piekę 15 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C. Po upieczeniu ciasto studzę.
II
![Ciasto rabarbarowe z truskawkami Ciasto rabarbarowe z truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-rabarbarowe-z-truskawkami-591014.jpg)
4. Białka ubijam na sztywno z cukrem, następnie dodaję budyń w proszku oraz olej.
5. Masę wykładam na ciasto, na masie układam pokrojony rabarbar oraz truskawki.
III
![Ciasto rabarbarowe z truskawkami Ciasto rabarbarowe z truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-rabarbarowe-z-truskawkami-591015.jpg)
6. Wierzch ciasta posypuję kruszonką z tartego na tarce o dużych oczkach, pozostałego ciasta (wcześniej schowanego do zamrażalnika).
7. Ciasto piekę rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180°C. Po upieczeniu ciasto studzę.
IV
8. Gotowe.
9. Smacznego.