zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Truskawkowo - agrestowy deser

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Delikatny deser truskawkowo - agrestowy

Truskawkowo - agrestowy deser

Składniki:

Truskawkowo - agrestowy deser

 

  • 250 ml gęstej kwaśnej śmietany 12%
  • 2 galaretki agrestowe
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 4 szklanki przegotowanej gorącej wody
  • 600 g truskawek

 

Sposób przygotowania:

Truskawkowo - agrestowy deser
Galaretki agrestowe rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody, schłodzić.
Śmietanę wlać do miksera i końcówką do ubijania piany ubijać około 5 minut.
Schłodzoną galaretkę wlewać małym strumieniem do śmietany dalej ubijając.
Masę wlać do tortownicy wyłożonej folią spożywczą.
Wstawić do lodówki na około 20 minut.
Rozrobić galaretkę truskawkową w dwóch szklankach wody i schłodzić.
Na stężałą piankę agrestową wyłożyć umyte i pokrojone truskawki, zalać galaretką truskawkową i wstawić do lodówki na około godzinę.