Sposób przygotowania:
Truskawkowo- czereśniowe crumbleETAP 1
Kokilki smarujemy w środku masłem.
ETAP 2
Truskawki oraz czereśnie myjemy i osuszamy. Z czereśni usuwamy ogonki i drylujemy. Z truskawek usuwamy szypułki i przekrawamy na połowę.
Na spód przygotowanych kokilek wykładamy truskawki. Na truskawki dajemy czereśnie. Owoce lekko ugniatamy.
ETAP 3
Całość przykrywamy kruszonką czekoladową.
Deser pieczemy około 25 minut w 180°C. Przed podaniem posypujemy delikatnie cukrem pudrem. Dekorujemy świeżymi owocami.
ETAP 4
Kruszonka czekoladowa:
Czekoladę kroimy w kostkę.
Mąkę przekładamy do miski. Dokładamy do niej cukier, otręby oraz masło. W palcach wyrabiamy składniki, aż powstanie kruszonka.
ETAP 5
Do gotowej dokładamy czekoladę. Mieszamy.
Tak przygotowaną posypkę wykładamy na owoce.