Sposób przygotowania:
Truskawkowo-kokosowy deserek
Galaretkę przygotować według przepisu i odstawić. Połowę mleczka kokosowego podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę, przestudzić. Truskawki, moje były na pół rozmrożone, zmiksować. Zmiksowane truskawki dodać do wystudzonego mleczka z żelatyną, dodać pozostałe mleczko i dokładnie wymieszać. Dosłodzić do smaku jeśli potrzeba. Masę przelać do szklaneczek lub foremek. Cała masa nie zmieściła mi się do foremki więc użyłam foremki silikonowej w kształcie takich kwiatków i szklaneczek. Odstawić do lodówki do stężenia. Potem na wierzchu zalać tężejącą galaretką. Ponownie schłodzić. Aby deserek ładnie wyszedł z foremki silikonowej należy wstawić na chwilkę do ciepłej wody wtedy deserek sam wyskoczy z foremki.
![Truskawkowo-kokosowy deserek Truskawkowo-kokosowy deserek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/truskawkowo-kokosowy-deserek-260652.jpg)
![Truskawkowo-kokosowy deserek Truskawkowo-kokosowy deserek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/truskawkowo-kokosowy-deserek-260653.jpg)
![Truskawkowo-kokosowy deserek Truskawkowo-kokosowy deserek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/truskawkowo-kokosowy-deserek-260654.jpg)
![Truskawkowo-kokosowy deserek Truskawkowo-kokosowy deserek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/truskawkowo-kokosowy-deserek-260655.jpg)