2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Truskawkowy krem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Deser z truskawkami i serem mascarpone o tej porze jest wyjątkowo słodki,choć kaloryczny,zachwyca smakiem,z powodzeniem możesz nim również przełożyć biszkopta

Truskawkowy krem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Truskawkowy krem

 

  • 100 g okrągłych biszkoptów
  • 25 dag świeżych truskawek
  • 25 dag sera mascarpone
  • 200 ml śmietany 18%
  • 1 łyżka cukru kryształu
  • 2 łyżki cukru pudru

 

  • Dekoracja:
  • truskawki
  • liście melisy cytrynowej

Sposób przygotowania:

Truskawkowy krem
Truskawki umyć osuszyć na ręczniku papierowym-kilka odłożyć do dekoracji,resztę pokroić na grubsze kawałki,ułożyć w plastikowym pojemniczku oprószyć cukrem kryształem,wstawić do zamrażalnika na 1,5 godziny i zmrozić. Śmietanę przelać do naczynia dodać serek mascarpone cukier puder i zmiksować na gładką masę ,przełożyć do masy zmrożone truskawki wymieszać. Do szklanych pucharków pokruszyć biszkopty wyłożyć masę z truskawkami udekorować,schłodzić w lodówce i podawać.
Truskawkowy krem
truskawki kroimy na kawałki posypujemy cukrem mrozimy w zamrażarce
Truskawkowy krem
śmietanę ubijamy z serkiem i pudrem na puszysty krem
Truskawkowy krem
na dno pucharków kruszymy biszkopty dajemy masę
Truskawkowy krem
na koniec dekorujemy i chłodzimy deser w lodówce

Tagi:

biszkopt sery ser