Sposób przygotowania:
tuńczykowa sałatka
Makaron gotujemy w osolonej wodzie aż będzie pół miękki. To samo robimy z ryżem. Wykładamy ryż z makaronem do głebokiego naczynia i mieszamy ze sobą.
Jaja gotujemy na twardo. Obieramy. Kroimy w kostkę i wrzucamy do makaronu i ryżu.
Kukurydzę wykładamy na sitko by sok ściekł Jak już ścieknie dodajemy do naczynia z sałatką.
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. To samo robimy z papryką.
Szczypiorek siekamy drobniutko . Tak samo robimy z pietruszką. Dodajemy to wszystko do naczynia z makaronem i innymi składnikami.
Do majonezu dodajemy łyżkę musztardy. Doprawiamy solą oraz pieprzem .Dokładnie ze sobą mieszamy.
Dodajemy mase majonezową do sałatki i mieszamy.
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Jaja gotujemy na twardo. Obieramy. Kroimy w kostkę i wrzucamy do makaronu i ryżu.
Kukurydzę wykładamy na sitko by sok ściekł Jak już ścieknie dodajemy do naczynia z sałatką.
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. To samo robimy z papryką.
Szczypiorek siekamy drobniutko . Tak samo robimy z pietruszką. Dodajemy to wszystko do naczynia z makaronem i innymi składnikami.
Do majonezu dodajemy łyżkę musztardy. Doprawiamy solą oraz pieprzem .Dokładnie ze sobą mieszamy.
Dodajemy mase majonezową do sałatki i mieszamy.
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.