Sposób przygotowania:
Turecka zupa mięsna
✅ Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na nieduże kawałki. Następnie na odpowiednio dużej patelni, na rozgrzanym tłuszczu, mieszając, podsmażyć mięso ze wszystkich stron.
✅ Po odparowaniu płynu z mięsa dodać cebulę i czosnek i smażyć, aż cebula się zeszkli. Następnie dodać zieloną paprykę, koncentrat pomidorowy, pomidory ( puree ), pokrojone pomidory i gotować przez około 2 minuty. Później całość doprawić chili-pul biber, kminem rzymskim, tymiankem, solą i pieprzem.
✅ Teraz do garnka wlać tyle przegotowanej ciepłej wody, żeby mięso było przykryte i gotować pod przykryciem do miękkości mięsa.
✅ Po odparowaniu płynu z mięsa dodać cebulę i czosnek i smażyć, aż cebula się zeszkli. Następnie dodać zieloną paprykę, koncentrat pomidorowy, pomidory ( puree ), pokrojone pomidory i gotować przez około 2 minuty. Później całość doprawić chili-pul biber, kminem rzymskim, tymiankem, solą i pieprzem.
✅ Teraz do garnka wlać tyle przegotowanej ciepłej wody, żeby mięso było przykryte i gotować pod przykryciem do miękkości mięsa.



