Sposób przygotowania:
Twaróg wędzony ze śmietaną i czarną rzepą
Czarną rzepę (nazywaną też czarną rzodkwią) obrać i opłukać.
Zetrzeć na grubej tarce i lekko posolić - wymieszać i dodać śmietanę.
Wędzony twaróg rozgnieść widelcem połączyć z pozostałymi składnikami.
Doprawić solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Dokładnie wymieszać i ew. dodać więcej śmietany, jeśli to konieczne.
Podawać z ulubionym pieczywem na śniadanie albo jako dodatek np. do ziemniaków pieczonych lub gotowanych w mundurkach.
Zetrzeć na grubej tarce i lekko posolić - wymieszać i dodać śmietanę.
Wędzony twaróg rozgnieść widelcem połączyć z pozostałymi składnikami.
Doprawić solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Dokładnie wymieszać i ew. dodać więcej śmietany, jeśli to konieczne.
Podawać z ulubionym pieczywem na śniadanie albo jako dodatek np. do ziemniaków pieczonych lub gotowanych w mundurkach.