iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Śniadaniowa pasta tuńczykowa z groszkiem zielonym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Smaczna pasta z tuńczyka konserwowego z dodatkiem jajka , groszku zielonego i twarogu . Pasuje do każdego pieczywa , nadaje się na kolację i śniadanie.

Śniadaniowa pasta tuńczykowa z groszkiem zielonym

Składniki:

Śniadaniowa pasta tuńczykowa z groszkiem zielonym

 

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym

 

  • 4 łyżki groszku zielonego

 

  • 2 łyżki twarogu

 

  • 1 łyżka ketchupu

 

 

Sposób przygotowania:

Śniadaniowa pasta tuńczykowa z groszkiem zielonym
Twaróg rozcieramy z ketchupem w miseczce. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie, zimne obieramy i kroimy w kosteczkę. Dodajemy jajka do twarogu. Następnie dodajemy odsączonego na sitku tuńczyka.

Groszek odsączamy z zalewy.

Pastę mieszamy z groszkiem zielonym. Doprawiamy pieprzem i według uznania solą do smaku.