sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Pasta z wędzonego twarogu i groszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Aromatyczna i smaczna pasta do pieczywa. Jej smak to głownie zasługa wędzonego twarogu, który złagodziłam jogurtem naturalnym o zielonym groszkiem.

Pasta z wędzonego twarogu i groszku

Składniki:

Pasta z wędzonego twarogu i groszku

Składniki

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonego twarogu i groszku
Twaróg rozdrabniamy, wrzucamy do malaksera. Dodajemy groszek, czosnek oraz poszatkowany szczypiorek. Składniki miksujemy dolewając stopniowo jogurt.

Kiedy uzyskamy odpowiednią konsystencję, doprawiamy pastę białym pieprzem oraz papryką słodką w proszku.

Pastą można również faszerować jajka lub inne przekąski. 

Tagi:

pasta