Sposób przygotowania:
Orientalne spaghetti
Składniki marynaty wymieszać w misce. Mięso z kurczaka pokroić w paski i przełożyć do marynaty, wymieszać. Odstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny.
Grzyby mun zalać wrzątkiem i poczekać aż spęcznieją, a następnie pokroić je w paski, resztę warzyw w zapałkę, kapustę poszatkować.
Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju arachidowym. Zdjąć z patelni i wrzucać na nią po kolei warzywa zaczynając od najtwardszych - marchewki i selera. Kiedy wszystkie się obsmażą dodać z powrotem mięso.
Do wody z moczenia grzybów dodać mąkę ziemniaczaną i sos teryiaki. Dokładnie wymieszać i wlać na patelnię. Mieszać do zgęstnienia. Smażyć jeszcze 2-3 minuty.
Makaron spaghetti ugotować al dente. Odcedzić, wymieszać z zielonym pesto i wyłożyć na talerz. Na makaron wyłożyć sos. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)
Grzyby mun zalać wrzątkiem i poczekać aż spęcznieją, a następnie pokroić je w paski, resztę warzyw w zapałkę, kapustę poszatkować.
Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju arachidowym. Zdjąć z patelni i wrzucać na nią po kolei warzywa zaczynając od najtwardszych - marchewki i selera. Kiedy wszystkie się obsmażą dodać z powrotem mięso.
Do wody z moczenia grzybów dodać mąkę ziemniaczaną i sos teryiaki. Dokładnie wymieszać i wlać na patelnię. Mieszać do zgęstnienia. Smażyć jeszcze 2-3 minuty.
Makaron spaghetti ugotować al dente. Odcedzić, wymieszać z zielonym pesto i wyłożyć na talerz. Na makaron wyłożyć sos. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)