edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wiosenny twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem oraz jogurtem lub śmietaną. Idealny na wiosenne śniadanie.

Twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem

 

  • 250 g twarożku półtustego
  • 5-7 rzodkiewek
  • Posiekany szczypiorek
  • 1 i 1/2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18%
  • Sól i pieprz do smaku
  • Opcjonalnie cebula lub czosnek

Sposób przygotowania:

Twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem
1. Twarożek przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem.

2. Rzodkiewki oraz szczypiorek kroimy w drobniutka kosteczkę.

3. Pokrojone rzodkiewki i szczypiorek dodajemy do sera.

4. Dodajemy jogurt lub śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.

5. Podajemy z pieczywem.

6. Opcjonalnie możemy dodać cebulę lub czosnek.
Twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem
Twarożek przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem
Twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem
Do twarożku dodajemy pokrojone rzodkiewki
Twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem
Do twarożku dodajemy Posiekany szczypiorek
Twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem
Do twarożku dodajemy jogurt naturalny lub śmietanę