aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Twaróg z kiełkami rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na lekkie wiosenne śniadanie proponuję biały ser podany z ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem i bardzo zdrowymi „swojskimi kiełkami rzodkiewki”.

Twaróg z kiełkami rzodkiewki  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Twaróg z kiełkami rzodkiewki

 

Sposób przygotowania:

Twaróg z kiełkami rzodkiewki
Do miski dajemy twaróg i rozdrabniamy go widelcem. Następnie wlewamy śmietanę. 

Dodajemy obranego i drobno pokrojonego ogórka. 

Kiełki rzodkiewki drobno kroimy i dorzucamy do sera. 

Szczypiorek myjemy i również drobno kroimy, dorzucamy do miski.

Na koniec dodajemy obranego ze skórki i pokrojonego w kosteczkę pomidora. 

Przyprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. 

Wiosenny serek jest już gotowy do podania.
Twaróg z kiełkami rzodkiewki
W misce rozdrabniamy ser, dodajemy śmietanę i pokrojonego ogórka.
Twaróg z kiełkami rzodkiewki
Kiełki rzodkiewki bardzo drobno siekamy.
Twaróg z kiełkami rzodkiewki
dorzucamy jeszcze szczypiorek i pokrojonego pomidora.
Twaróg z kiełkami rzodkiewki
Przyprawiamy i dokładnie mieszamy twarożek.