Sposób przygotowania:
Strucla (drożdżówka) z jabłkami
Mleko lekko podgrzewamy. Dodajemy drożdże i cukier.
Odstawiamy na 15 minut.
Następnie dodajemy rozpuszczone masło, jajka, cukier waniliowy i mąkę.
Zagniatamy ciasto. przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
Jabłka kroimy w ósemki.
Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy cukier i jabłka.
Dusimy aż jabłka zrobią się miękkie.
Studzimy.
Ciasto dzielimy na dwie części. Wałkujemy na prostokąt. Wykładamy jabłka i zwijamy rulony.
Żółtko mieszamy i smarujemy wierzch ciasta.
Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Odstawiamy na 15 minut.
Następnie dodajemy rozpuszczone masło, jajka, cukier waniliowy i mąkę.
Zagniatamy ciasto. przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
Jabłka kroimy w ósemki.
Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy cukier i jabłka.
Dusimy aż jabłka zrobią się miękkie.
Studzimy.
Ciasto dzielimy na dwie części. Wałkujemy na prostokąt. Wykładamy jabłka i zwijamy rulony.
Żółtko mieszamy i smarujemy wierzch ciasta.
Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
biedroneczki