szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Twarożek rzodkiewkowy na tostach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Takie tosty z twarożkiem rzodkiewkowym to kolacja, którą ostatnio bardzo często jadamy. Szybko, smacznie.

Twarożek rzodkiewkowy na tostach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Twarożek rzodkiewkowy na tostach

 

  • 300 g twarogu
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 200 ml kefiru
  • sól, pieprz
  • chleb tostowy
  • masło
  • papryka ostra

 

Sposób przygotowania:

Twarożek rzodkiewkowy na tostach
Twarożek rozgniatamy widelcem. Rzodkiewki myjemy, usuwamy liści i kroimy w kostkę. Rzodkiewki dodajemy do sera, dolewamy kefir i mieszamy dokładnie. Doprawiamy całość solą, pieprzem i papryką. Chleb tostowy opiekamy w tosterze, wyciągamy i jeszcze ciepłe smarujemy masłem. Na każdego tosta nakładamy łyżkę serka z rzodkiewkami.
Twarożek rzodkiewkowy na tostach
Twaróg przekładamy do miseczki i rozgniatamy
Twarożek rzodkiewkowy na tostach
Dodajemy w miarę drobno pokrojoną rzodkiewkę
Twarożek rzodkiewkowy na tostach
Do serka dodajemy kefir naturalny i mieszamy
Twarożek rzodkiewkowy na tostach
Chleb opiekamy i jeszcze ciepły smarujemy masłem.

Tagi:

chleb