Sposób przygotowania:
Naleśniki z rzodkiewką
WYKONANIE: Naleśniki przygotowujemy wg sprawdzonego przepisu. Ser miksujemy. Jeśli jest twardy dodajemy dodatkowo mleko. Oczyszczona rzodkiewkę kroimy w plasterki. Dokładamy do sera. Szczypiorek siekamy i także dokładamy do twarożku. Całość dokładnie mieszamy i doprawimy do smaku.Na gotowe naleśniki wykładamy warstwę szynki. Rozsmarowujemy na niej pastę serowo - rzodkiewkową. Całość zwijamy w rulon. Gotowe. CIASTO NA NALEŚNIKI: Mleko wlewamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i całość mieszamy mikserem dokładnie. Im dłużej mieszamy tym ciasto będzie pulchniejsze. Na rozgrzaną patelnię wlewamy porcję ciasta i smażyć , aż wierzch się zetnie , a dół zrumieni. Następnie przewracamy na drugą stronę. Przekładamy na talerz i smażymy następne porcje.