olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Twarożek śledziowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

wyśmienita pasta ze śledzi, bardzo zdrowa dostarczająca niezbędnych kwasów i witamin.

Twarożek śledziowy

Składniki:

Twarożek śledziowy

 

  • 30dag twarożku
  • 2 śledzie (albo 4 połówki) solone
  • 1 cebulka
  • 1 łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki
  • 1-2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego

 

 

Sposób przygotowania:

Twarożek śledziowy
Kupione garmażeryjne śledzie w oleju trzeba jeszcze obrać dokładnie z ości, po czym drobniutko posiekać. Twarożek rozetrzeć w kamiennej misce, dodając sledzie oraz trochę oleju tak, aby otrzymać gładką pastę. Dodać drobno posiekaną cebulkę i zieloną pietruszkę. Wymieszać. Podawać na chlebie.

Tagi:

śledzie