Jajecznica z boczniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobra na śniadanie, jak i na kolację, z dodatkiem pysznych grzybków boczniaków podsmażonych z cebulką i czosnkiem.

Jajecznica z boczniakami

Składniki:

Jajecznica z boczniakami

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica z boczniakami
Cebulę pokroić, czosnek posiekać. Grzyby oczyścić i pokroić. Na patelni rozgrzać niedużo oleju. Przez chwilę podsmażać cebulę z czosnkiem, po czym dodać pokrojone boczniaki.

Dolać na patelnię nieco wody i wszystko razem podduszać przyprawiając całość w tym czasie (solą, pieprzem, tymiankiem). Jajka wbić do miseczki, rozbełtać i posolić.

Do podsmażonych składników przelać jajka, wymieszać i jeszcze chwilkę smażyć na niedużej temperaturze do momentu, aż jajka się zetną i jajecznica gotowa.