Sposób przygotowania:
Jajecznica z boczniakami
Cebulę pokroić, czosnek posiekać. Grzyby oczyścić i pokroić. Na patelni rozgrzać niedużo oleju. Przez chwilę podsmażać cebulę z czosnkiem, po czym dodać pokrojone boczniaki.
Dolać na patelnię nieco wody i wszystko razem podduszać przyprawiając całość w tym czasie (solą, pieprzem, tymiankiem). Jajka wbić do miseczki, rozbełtać i posolić.
Do podsmażonych składników przelać jajka, wymieszać i jeszcze chwilkę smażyć na niedużej temperaturze do momentu, aż jajka się zetną i jajecznica gotowa.
Dolać na patelnię nieco wody i wszystko razem podduszać przyprawiając całość w tym czasie (solą, pieprzem, tymiankiem). Jajka wbić do miseczki, rozbełtać i posolić.
Do podsmażonych składników przelać jajka, wymieszać i jeszcze chwilkę smażyć na niedużej temperaturze do momentu, aż jajka się zetną i jajecznica gotowa.