Tosty jajeczne z lubczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tosty bez chleba, zrobione bez patelni jedynie przy pomocy opiekacza,z dodatkiem żółtego sera i solidnej dawki suszonego lubczyku, świetna opcja na śniadanie, kolację, czy sprytną przekąskę.

Tosty jajeczne z lubczykiem

Składniki:

Tosty jajeczne z lubczykiem

 

Sposób przygotowania:

Tosty jajeczne z lubczykiem
Jajka wbić do miseczki i rozbełtać za pomocą widelca.

Do jajek dodać mleko i mąkę. Ser żółty zetrzeć i dodać do pozostałych składników umieszczonych w misce. Do całości dodać porządną porcję suszonego lubczyku oraz pozostałe przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany, można dodać wszelakie swoje ulubione przyprawy). Wszystko wymieszać. Opiekacz posmarować olejem i dobrze rozgrzać. Przelać jajeczną masę z dodatkami do opiekacza tak, by całość rozprowadziła się równomiernie, wypełniła wgłębienia wkładek opiekacza do przygotowania tostów, kanapek. Opiekać tosty powyżej 5 minut, aż będą zwarte i gotowe.