Sposób przygotowania:
Tosty jajeczne z lubczykiem
Jajka wbić do miseczki i rozbełtać za pomocą widelca.
Do jajek dodać mleko i mąkę. Ser żółty zetrzeć i dodać do pozostałych składników umieszczonych w misce. Do całości dodać porządną porcję suszonego lubczyku oraz pozostałe przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany, można dodać wszelakie swoje ulubione przyprawy). Wszystko wymieszać. Opiekacz posmarować olejem i dobrze rozgrzać. Przelać jajeczną masę z dodatkami do opiekacza tak, by całość rozprowadziła się równomiernie, wypełniła wgłębienia wkładek opiekacza do przygotowania tostów, kanapek. Opiekać tosty powyżej 5 minut, aż będą zwarte i gotowe.
Do jajek dodać mleko i mąkę. Ser żółty zetrzeć i dodać do pozostałych składników umieszczonych w misce. Do całości dodać porządną porcję suszonego lubczyku oraz pozostałe przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany, można dodać wszelakie swoje ulubione przyprawy). Wszystko wymieszać. Opiekacz posmarować olejem i dobrze rozgrzać. Przelać jajeczną masę z dodatkami do opiekacza tak, by całość rozprowadziła się równomiernie, wypełniła wgłębienia wkładek opiekacza do przygotowania tostów, kanapek. Opiekać tosty powyżej 5 minut, aż będą zwarte i gotowe.