Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Twarożek z rzodkiewkami i koperkiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Podawać jako "smarowanie" do pieczywa, lub jako dodatek do ziemniaków ugotowanych w mundurkach.

Twarożek z rzodkiewkami i koperkiem

Składniki:

Twarożek z rzodkiewkami i koperkiem

 

  • 250 g twarogu półtłustego,
  • 200 g serka homogenizowanego,
  • 1 pęczek rzodkiewki,
  • 1 pęczek koperku,
  • sól pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Twarożek z rzodkiewkami i koperkiem
Twaróg po połączeniu z serkiem homogenizowanym rozetrzeć na gładką masę (można też udusić widelcem). Rzodkiewkę utrzeć na tarce o niedużych oczkach (drobne wiórka). Koperek drobno posiekać. Składniki połączyć. Posolić i popieprzyć do smaku. Dokładnie wymieszać. Pozostawić w lodówce na min 2 godz.