Sposób przygotowania:
Twarożek z winogronami
Miskę (o pojemności 1/2 1) I ochłodzić. Dwie łyżeczki żelatyny namoczyć w zimnej wodzie, rozpuścić w ciepłym soku winogronowym, nie przerywając mieszania. Ostudzić. Trochę soku z żelatyną rozprowadzić po ściankach miski, wstawić do lodówki. Czynność powtórzyć 3-4 razy. Z limetki otrzeć skórkę, wycisnąć sok. Resztę pokroić w plasterki Winogrona umyć i oderwać od gałązek. Twaróg wymieszaćmQ soku z jasnych winogron z jogurtem, cukrem, sokiem i skórką z łimetek. Resztę żelatyny rozpuścić, dodać do twarogu. Śmietanę ubić na sztywno, z winogronami dodać do masy. Połowę kremu przełożyć do miski, na brzegu położyć plasterki łimetek. Pokryć resztą kremu. Wstawić do lodówki na 6 godzin. Miskę zanurzyć w gorącej wodzie, deser wyłożyć na półmisek.