Sposób przygotowania:
Twarożek ze szparagamiETAP 1:
Szparagi umyć, obrać. Przekroić na pół, przełożyć do miski i zalać wrzątkiem na około 5-7 minut. Następnie przełożyć na sito aby woda dobrze odpłynęła. Pokroić w cieniutkie plasterki.
ETAP 2:
Do miski przełożyć ser i rozkruszyć go widelcem. Dodać kawałki szparagów
ETAP 3:
Cebulkę drobno poszatkować. Sprawione rzodkiewki pokroić w małą kostkę.
ETAP 4:
Ogórki umyć i razem z e skórką pokroić w średniej wielkości kostkę.Wszystkie składniki pasty dokładnie wymieszać.
ETAP 5:
Doprawić do smaku i dodać łyżkę jogurtu, ponownie wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt sypka dodać drugą jogurtu i wymieszać po raz ostatni. Odłożyć do lodówki na około 20-30 minut. Smacznego!