agnieszka32910

agnieszka32910

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 42]

Tymbaliki z piersią kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Małe tymbaliki idealne na karnawał i nie tylko

Tymbaliki z piersią kurczaka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tymbaliki z piersią kurczaka

 

  • 2 marchewki
  • 1 pierś z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • natka pietruszki
  • kukurydza i groszek konserwowy
  • zalewa przygotowana wg mojego przepisu https://gotujmy.pl/mintaj-w-galarecie,przepisy,176236.html

Sposób przygotowania:

Tymbaliki z piersią kurczaka
Przygotować zalewę z 1/4 porcji podanej w przepisie ,,Mintaj w galarecie", do zalewy dodać pokrojoną w kostkę marchew. Kurczaka pokroić w kostkę i ugotować w wodzie z dodatkiem soli pieprzu ziela i liścia laurowego. Do kokilek na samo dno powkładać natkę pietruszki, potem kukurydzę, groszek i ugotowane kawałki kurczaka. Odstawić na ok 2 h do stężenia. Wyłożyć z kokilek.
Tymbaliki z piersią kurczaka
Ja zamiast kokilek użyłam zwykłych filiżanek do kawy
Tymbaliki z piersią kurczaka
Aby łatwiej wyjąć galaretkę z naczynka, obrysowujemy ją nożem