Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto z owocami
Żółtka oddziel od białek. Masło dokładnie utrzyj z cukrem. następnie dodaj żółtka, śmietanę i ocet. W osobnej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do ciasta, mieszaj ac mikserem.
Wcześniej oddzielone białka ubij na sztywną pianę i już drewnianą łyżką delikatnie wymieszaj z ciastem, do całkowitego połączenia.
Gotowe wyłóż na blachę ( 24x30) wyłożoną papierem do pieczenia. Owoce delikatnie osusz i obsyp mąką, następnie porozrzucaj po cieście i delikatnie przygnieć.
Piecz w temp 180C przez ok 45 min.
Wcześniej oddzielone białka ubij na sztywną pianę i już drewnianą łyżką delikatnie wymieszaj z ciastem, do całkowitego połączenia.
Gotowe wyłóż na blachę ( 24x30) wyłożoną papierem do pieczenia. Owoce delikatnie osusz i obsyp mąką, następnie porozrzucaj po cieście i delikatnie przygnieć.
Piecz w temp 180C przez ok 45 min.
luna76
robaczek