Sposób przygotowania:
Ciasto rabarbarowe z powidłami i kruszonką
1. Mąkę przesiej na stolnicę i połącz z margaryną. Dodaj żółtka, cukier, śmietanę, pokruszone drożdże oraz proszek do pieczenia. Zagnieć ciasto. Ciasto rozwałkowuj i wyłóż na blaszkę o wymiarach 24cmx24cm.
2. Z masła, cukru i mąki zagnieć kruszonkę. Rabarbar obierz i pokrój w kostkę.
3. Ciasto na blaszce posmaruj powidłami śliwkowymi. Na cieście rozłóż rabarbar. Oprósz cukrem waniliowym. Wierzch ciasta posyp kruszonką. Ciasto piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
2. Z masła, cukru i mąki zagnieć kruszonkę. Rabarbar obierz i pokrój w kostkę.
3. Ciasto na blaszce posmaruj powidłami śliwkowymi. Na cieście rozłóż rabarbar. Oprósz cukrem waniliowym. Wierzch ciasta posyp kruszonką. Ciasto piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni.