Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Ciasto rabarbarowe z powidłami i kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Ciasto rabarbarowe z powidłami i kruszonką- ciasto do przygotowania w kilka chwil. Każdemu będzie smakować.

Ciasto rabarbarowe z powidłami i kruszonką

Składniki:

Ciasto rabarbarowe z powidłami i kruszonką

Ciasto

Kruszonka

Dodatkowo

  • 300g rabarbaru,
  • 1/2 słoiczka powideł śliwkowych,
  • 2 opakowania cukru waniliowego.

Sposób przygotowania:

Ciasto rabarbarowe z powidłami i kruszonką
1. Mąkę przesiej na stolnicę i połącz z margaryną. Dodaj żółtka, cukier, śmietanę, pokruszone drożdże oraz proszek do pieczenia. Zagnieć ciasto. Ciasto rozwałkowuj i wyłóż na blaszkę o wymiarach 24cmx24cm.

2. Z masła, cukru i mąki zagnieć kruszonkę. Rabarbar obierz i pokrój w kostkę.

3. Ciasto na blaszce posmaruj powidłami śliwkowymi. Na cieście rozłóż rabarbar. Oprósz cukrem waniliowym. Wierzch ciasta posyp kruszonką. Ciasto piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

ciasta