kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Udawane niby jajka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Lekki i delikatny deser idealny dla osób dbających o sylwetkę. Dzięki jogurtowi naturalnemu jest doskonałym źródłem wapnia oraz korzystnie wpływa na florę bakteryjną przewodu pokarmowego.

 Udawane niby jajka

Składniki:

Udawane niby jajka

 

  • (na 6-7 porcji)

 

  • Puszka brzoskwiń 480g
  • Jogurt naturalny 400g
  • Słodka śmietanka 100ml
  • Mleko 200ml
  • 2 łyzki żelatyny
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • ewentualnie cukier puder lub stewia do smaku

Sposób przygotowania:

Udawane niby jajka
W ciepłym mleku rozpuszczamy żelatynę. Studzimy. Mieszamy jogurt naturalny z śmietanką, cukierem waniliowym., żelatyną oraz syropem z brzoskwiń. Ewentualnie możemy dosłodzić do smaku. Masę wylewamy do pucharków lub małych miseczek. Pozostawiamy do lekkiego stężenia i układamy na środku każdego pucharka polówkę brzoskwini. Chłodzimy w lodówce do pełnego stężenia.