Sposób przygotowania:
Udka kurczaka w papryce duszone
Świeże udka kurczaka: odciąć kuper, kawałki tłustej skóry, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym.
W misce wymieszać tymianek, paprykę ostrą, kucharka, olej rzepakowy, pokrojone ząbki czosnku i cebulę, włożyć udka, mocno natrzeć i schować do lodówki na kilka godzin.
Do garnka wlać samą marynatę i rozgrzać, włożyć udka i zrumienić z każdej strony, dodać pokrojone papryki słodkie, z marynaty resztę składników.
Wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, podawać z ulubionymi dodatkami.
W misce wymieszać tymianek, paprykę ostrą, kucharka, olej rzepakowy, pokrojone ząbki czosnku i cebulę, włożyć udka, mocno natrzeć i schować do lodówki na kilka godzin.
Do garnka wlać samą marynatę i rozgrzać, włożyć udka i zrumienić z każdej strony, dodać pokrojone papryki słodkie, z marynaty resztę składników.
Wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, podawać z ulubionymi dodatkami.