Sposób przygotowania:
Udko z kurczaka z papryką i pieczarkami
Ćwiartkę z kurczaka umyć, osuszyć, z udka usunąć kość, zbić tłuczkiem. Natrzeć połową zmiażdżonego czosnku, oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki pokroić w ósemki i podsmażyć na rozgrzanym maśle, doprawić solą i pieprzem, ostudzić. Na przygotowane udko ułożyć paprykę, pieczarki, natkę pietruszki i żółty ser. Zawinąć mięsem ze skórą, spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, natrzeć czosnkiem, oprószyć pieprzem i papryką. Skropić oliwą, wlać pół szklanki wody, przykryć i włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec około 40-50 minut. Pod koniec usunąć przykrywkę, można wsypać podgotowane ziemniaki, zrumienić.