Sposób przygotowania:
Udko z kurczaka z malinową nutą
Udka z kurczaka czyścimy. Robimy marynatę z oliwy, ostrej papryki w proszku, posiekanego czosnku. Mięso marynujemy ok. godzinę.
Mięso podsmażamy na oleju, następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 st. C przez 50 - 60 minut.
Rozmrożone maliny blendujemy, przecieramy przez sitko, aby pozbawić je pestek, podgrzewamy.
Dolewamy wino. Dodajemy szczyptę chili, imbiru i cynamonu. Redukujemy.
Gotujemy ziemniaki i brokuły.
Upieczone udka polewamy sosem, podajemy z ziemniakami i brokułami.
Mięso podsmażamy na oleju, następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 st. C przez 50 - 60 minut.
Rozmrożone maliny blendujemy, przecieramy przez sitko, aby pozbawić je pestek, podgrzewamy.
Dolewamy wino. Dodajemy szczyptę chili, imbiru i cynamonu. Redukujemy.
Gotujemy ziemniaki i brokuły.
Upieczone udka polewamy sosem, podajemy z ziemniakami i brokułami.