Sposób przygotowania:
Gulasz z polędwiczki z winem i młodymi warzywamiPrzygotowanie mięsa:
Mięso umyć, osuszyć dokładnie na ręczniku papierowym, pokroić na dość duże paseczki, doprawić solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem, włożyć na 10 minut do lodówki. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i przesmażyć 5 minut mieszając od czasu do czasu.
Obsmażanie mięsa i warzyw:
Dodać pokrojoną w pióra cebulę, obrany, pokrojony na cienkie plasterki młody seler, obrane pokrojoną w dość duże plastry młodą marchew, pietruszkę i por. Warzywa dodać bez natek. Smażyć przez kolejne 5 minut.
Duszenie potrawy:
Wrzucić pokrojone w kostkę pomidory malinowe, obrane ząbki czosnku, dolać wodę i wino, wymieszać. Dusić całość pod przykryciem na wolnym ogniu 30 minut od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem kolorowym do smaku. Skrobię wymieszać z odrobiną wody i stopniowo wlewać do garnka ciągle mieszając jego zawartość. Zagotować. Dodać drobno posiekaną natkę, dokładnie wymieszać i podawać. Smacznego!