Sposób przygotowania:
Mielone z niespodzianką
Jajka gotujemy na twardo,po ugotowaniu zalewamy zimną wodą, a następnie obieramy ze skorupek.
Mięso mielone mieszamy z przyprawami, obraną i posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz namoczoną w mleku lecz odciśniętą bułką.
Dodajemy jajko, wszystko razem wyrabiamy na jednolitą masę.
Masę nakładamy na dłoni rozpłaszczając ją, nakładamy ugotowane jajko nakładamy jeszcze farsz i formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.
Podajemy z ziemniaczkami i surówką lub można podać jako przekąskę, albo do barszczyku czerwonego smakuje wyśmienicie.
Mięso mielone mieszamy z przyprawami, obraną i posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz namoczoną w mleku lecz odciśniętą bułką.
Dodajemy jajko, wszystko razem wyrabiamy na jednolitą masę.
Masę nakładamy na dłoni rozpłaszczając ją, nakładamy ugotowane jajko nakładamy jeszcze farsz i formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.
Podajemy z ziemniaczkami i surówką lub można podać jako przekąskę, albo do barszczyku czerwonego smakuje wyśmienicie.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Justyna były pyszne;)