Sposób przygotowania:
Udka z kurczaka pieczone z chrzanem
Udka oczyścić, umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Mięso natrzeć solą oraz pieprzem.
W miseczce wymieszać ze sobą majonez, chrzan, śmietanę,paprykę oraz przyprawę do kurczaka.
Udka ułożyć w blaszce lub naczyniu żaroodpornym, potem polać je przygotowaną mieszanką. Ułożyć obrane ząbki czosnku oraz pokrojona w krążki cebulę.
Blaszkę wstawić do piekarnika i piec udka w 180 C przez około 1 godzinę.
Podczas pieczenia polewać mięso wytworzonym sosem.
Smacznego.
W miseczce wymieszać ze sobą majonez, chrzan, śmietanę,paprykę oraz przyprawę do kurczaka.
Udka ułożyć w blaszce lub naczyniu żaroodpornym, potem polać je przygotowaną mieszanką. Ułożyć obrane ząbki czosnku oraz pokrojona w krążki cebulę.
Blaszkę wstawić do piekarnika i piec udka w 180 C przez około 1 godzinę.
Podczas pieczenia polewać mięso wytworzonym sosem.
Smacznego.
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki