Sposób przygotowania:
Kolorowe szaszłyki z kurczakiem curry i warzywamiPrzygotowanie mięsa:
Składniki marynaty dokładnie wymieszać.
Wrzucić pokrojone w kostkę mięso, dokładnie natrzeć, odstawić na 15 minut do lodówki.
Przygotowanie warzyw:
Warzywa umyć i obrać (cukinii nie obierać). Paprykę i cukinię pokroić w dużą kostkę.
Cebulę pokroić w grube półplasterki.
Przygotowanie szaszłyków:
Na patyczki do szaszłyków nadziewać składniki w różnej kolejności aby było smacznie i kolorowo :) np. papryka żółta-cukinia-kurczak-papryka czerwona-cebula biała-kurczak-cebula czerwona-papryka żółta.
Szaszłyki układać na grillu i grillować przez około 5 minut z obu stron, od czasu do czasu dociskając mięso, aby równomiernie się ugrillowało.
Smacznego!