Sposób przygotowania:
Udka z patelni z pietruszką
Natkę płuczemy, osuszamy z wody i drobno ją kroimy. Udka myjemy, wycinamy kość i oprószamy pieprzem i przyprawą kuchenną albo solą. Rozbijamy trochę dłonią i nakładamy pokrojoną natkę pietruszki. Zwijamy w roladkę, oprószamy solą, spinamy wykałaczką (można obtoczyć roladkę w tartej bułce).
Rozgrzewamy na patelni olej i obsmażamy roladki. Podlewamy odrobiną wody, dodajemy grubo pokrojoną cebulę i dusić do miękkości często obracając.
Na koniec obsmażyć na tłuszczu by skórka była chrupiąca.
Rozgrzewamy na patelni olej i obsmażamy roladki. Podlewamy odrobiną wody, dodajemy grubo pokrojoną cebulę i dusić do miękkości często obracając.
Na koniec obsmażyć na tłuszczu by skórka była chrupiąca.