Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Ziemniaczki z grilla podane z masłem i koperkiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lubicie ziemniaczki pieczone na grillu? Takie zawijane w folię aluminiową, podane z masełkiem, oprószone solą i świeżym aromatycznym koperkiem mniam, nie ma lepszego jedzenia. Polecam, kto jeszcze nie jadł takich ziemniaczków to niech spróbuje.

Ziemniaczki z grilla podane z masłem i koperkiem

Składniki:

Ziemniaczki z grilla podane z masłem i koperkiem

Składniki:

  • niewielkie ziemniaki ( dowolna ilość )
  • masło 82 %
  • koperek świeży według uznania
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Ziemniaczki z grilla podane z masłem i koperkiem
1. Ziemniaki ( najlepiej średniej i jednakowej wielkości ) dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie każdy ziemniak zawijamy w folię aluminiową.

2. Następnie ziemniaki grilujemy często obracając na grillu aż będą miękkie, sprawdzamy wykałaczką czy są miękkie.

3. Gdy ziemniaczki będą miękkie rozwijamy z foli, rozcinamy w dłuż , oprószamy solą, koperkiem i nakładamy po porcji masła. Podajemy od razu gorące.

4. Smacznego życzę.