iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Udko w panierce grillowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smażąc udka w kuchni mamy piekny zapach grillowanego mięska :)

Udko w panierce grillowej

Składniki:

Udko w panierce grillowej

 

  • 4 szt udka kurczaka,
  • 1 szt jajko,
  • 2 łyżki mąka,
  • 1 szkl tarta bułka,
  • przyprawa do grilla ok 1 łyżeczka
  • Kucharek - uniwersalna
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Udko w panierce grillowej
Udka przekrawamy ,wykorzystujemy tylko udo nie nóżkę ,gotujemy mięsko w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Gdy mieso będzie miękkie wyciągamy je z garnka studzimy solimy ,doprawiamy pieprzem .wywar z gotowania udek zostawiamy sobie na zupę .Mięso obtaczamy w mące ,potem w rozbitym osolonym jajku . Do bułki tartej dodajemy łyżeczkę przyprawy do grilla.Bułkę dobrze mieszamy z przyprawą Udko obtaczamy w tartej bułce z przyprawą .Smażymy na oleju .Podajemy z listkiem natki pietruszki do ziemniaczków