ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 282]

Udziec z indyka z kurdybankiem i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Udziec z indyka, duszony w rosole z dodatkiem Kurdybanka i szczypiorku, w sosie własnym. W sam raz na sycący obiad.

Udziec z indyka z kurdybankiem i szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udziec z indyka z kurdybankiem i szczypiorkiem

 

  • 3 udka z indyka
  • 1 litr rosołu do duszenia
  • pól szklanki liści kurdubanka
  • pól pęczka szczypiorku
  • sól i pieprz ziołowy oraz czarny mielony do smaku
  • pól łyżeczki czarnuszki
  • Łyżka mąki i pół szklanki wody

Sposób przygotowania:

Udziec z indyka z kurdybankiem i szczypiorkiem
Udka z indyka podsmażamy i dodajemy rosołu i dusimy do miękkości. Dodajemy szczyptę czarnuszki. Kroimy liście kurdybanka i dodajemy do mięsa. Dodajemy także cebulę pokrojoną w kosteczkę i pół pęczka szczypiorku. Zagęszczamy wodą z mąką do gęstości i doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym oraz czarnym mielonym.

Podajemy z ziemniakami i ulubionymi dodatkami.
Udziec z indyka z Kurdybankiem i szczypiorkiem
Udka z indyka podsmażamy i dodajemy rosołu i dusimy do miękkości.
Udziec z indyka z Kurdybankiem i szczypiorkiem
Kroimy liście kurdybanka i dodajemy do mięsa
Udziec z indyka z Kurdybankiem i szczypiorkiem
Dodajemy także cebulę pokrojoną w kosteczkę
Udziec z indyka z Kurdybankiem i szczypiorkiem
Zagęszczamy wodą z mąką do gęstości i doprawiamy do smaku