ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 282]

Papryka nadziewana mięsem mielonym i kaszą pęczak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna, nadziewana czerwona papryka, w sam raz na sycący letni obiad. Z dodatkiem aromatycznego lubczyku.

Papryka nadziewana mięsem mielonym i kaszą pęczak Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryka nadziewana mięsem mielonym i kaszą pęczak

Składniki na nadzienie do papryki

 

  • Na sos pomidorowy

 

  • 1 kostka rosołowa
  • Pół przecieru pomidorowego
  • woda około litra
  • Sól
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziela angielskie

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana mięsem mielonym i kaszą pęczak
Z czerwonej papryki usuwamy gniazda nasienne. Do ugotowanej kaszy pęczak dodajemy mięso mielone z indyka, paprykę słodką w proszku i suszony roztarty lubczyk oraz sól i czarny mielony pieprz. Wbijamy jajka i dodajemy roztarty majeranek.

Papryki nadziewamy farszem i zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową, sól, listki laurowe, ziele angielskie i pół łyżeczki lubczyku. Na koniec dodajemy pół małego koncentratu pomidorowego.
Papryka nadziewana mielonym i kaszą pęczak
Z czerwonej papryki usuwamy gniazda nasienne
Papryka nadziewana mielonym i kaszą pęczak
Do ugotowanej kaszy pęczak dodajemy mięso mielone, paprykę słodką w proszku i suszony roztarty Lubczyk
Papryka nadziewana mielonym i kaszą pęczak
Wbijamy jajka i dodajemy roztarty majeranek
Papryka nadziewana mielonym i kaszą pęczak
Papryki nadziewamy farszem i zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową, sól, listki laurowe, ziele angielskie i pól łyżeczki Lubczyku