Sposób przygotowania:
Pieczony udziec z indyka
Do garnka wlej wodę i dodaj do niej sól, cukier i ocet, całość zagotuj. Kiedy marynata wystygnie dodaj do niej przekrojony czosnek, zioła i przyprawy, tak powstałą solanką zalej udziec z indyka (mięso powinno się marynować 4 dni w chłodnej temperaturze).
Po upływie czterech dnie skruszałe mięso wyjmij z zalewy i przygotuj do pieczenia (osusz ręcznikiem papierowym i umieść na blasze do pieczenia) Udziec piecz godzinę na każdy kilogram mięsa w piekarniku nagrzanym do 170stop .
Po upływie czterech dnie skruszałe mięso wyjmij z zalewy i przygotuj do pieczenia (osusz ręcznikiem papierowym i umieść na blasze do pieczenia) Udziec piecz godzinę na każdy kilogram mięsa w piekarniku nagrzanym do 170stop .
SylaUla