Sposób przygotowania:
Udziec z indyka faszerowany mięsem
Udziec myjemy a następnie wycinamy wszystkie kości i chrząstki, można również usunąć skórę.
Dokładnie mięso nacieramy przyprawami oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Posypuję cebulką.
Na środek kładę doprawione solą, pieprzem oraz papryką i natką pietruszki mięso mielone z indyka.
Dokładnie zawijam i wkładam całość w siatkę do pieczenia wędlin.
Piekę w naczyniu żaroodpornym ok 1.5 godziny w 180 stopniach.
Po upływie ok 1.20 zdejmuję przykrywką i piekę dalej bez przykrycia.
Po wystygnięciu zdejmuję siatkę. Pozostawiam w lodówce na kilka godzin.
Dokładnie mięso nacieramy przyprawami oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Posypuję cebulką.
Na środek kładę doprawione solą, pieprzem oraz papryką i natką pietruszki mięso mielone z indyka.
Dokładnie zawijam i wkładam całość w siatkę do pieczenia wędlin.
Piekę w naczyniu żaroodpornym ok 1.5 godziny w 180 stopniach.
Po upływie ok 1.20 zdejmuję przykrywką i piekę dalej bez przykrycia.
Po wystygnięciu zdejmuję siatkę. Pozostawiam w lodówce na kilka godzin.